Goede doel

Het goede doel voor 2022 is Puzzelstuk:

Bijzondere zorg voor bijzondere mensen. Dat is wat Puzzelstuk biedt. Mijn zoon Wilco van 18 is zo’n bijzonder mens. En dan bijzonder in de zin van ‘anders’. Hij heeft de ingewikkelde combinatie van autisme en een verstandelijke beperking. Een boomlange vent van 1.95, maar door een hersenbeschadiging heeft hij het niveau van functioneren van een kleuter. In hem schuilt een klein lief mannetje.

Wilco kan niet tegen veel prikkels. Een elektrisch scheerapparaat bijvoorbeeld is uit den boze. Daarom scheren we hem iedere avond met de hand. En omdat hij dit zelf niet kan, vegen wij zijn billen af. Om maar eens iets te noemen. Hij heeft in alles structuur, zorg, ondersteuning en begeleiding nodig. Normaal voed je als ouders je kind op naar zelfstandigheid. Bij Wilco is dit niet mogelijk, dus moesten we op zoek naar een andere zelfstandigheid.

Dit is wat Puzzelstuk biedt aan Wilco en 15 anderen. Een eigen soort zelfstandigheid. Een eigen plek in een woonwijk en met begeleiding die oog heeft voor de mogelijkheden van de bewoners en met respect voor de beperkingen. Zo heeft onze zoon een toekomst waarin hij zichzelf mag zijn. En op zijn manier alles uit het leven kan halen. Samen met huisgenoten waarbij hij zich thuis voelt. Dat is Puzzelstuk!

Goede doelen eerdere edities:

2019 – Muco & Friends
2018 – SJOK
2017 – Franniez
2016 – Stichting Roos
2015 – LUMC Willem-Alexander Kinderziekenhuis
2014 – Doe een Wens
2013 – Guusje Nederhorst Foundation
2012 – Free A Girl / Stop Kindermisbruik
2011 – Het Glazen Huis Serious Request