Het goede doel voor 2018 is SJOK.

Aankomend jaar is alweer de 8e editie van de Leiden Ladiesrun. En net als voorgaande jaren heeft het bestuur ook dit jaar weer een nieuw goed doel gekozen.
Aankomend jaar zullen de dames gaan lopen voor SJOK (stichting jongeren op vakantie).
De volledige opbrengst zal zoals elk jaar volledig naar het goede doel gaan. Wij hopen met z’n allen weer een mooi bedrag neer te zetten.

Over SJOK.

SJOK is een organisatie die is opgericht door vrijwilligers en volledig wordt gerund door vrijwilligers sinds   1995.
SJOK is er voor de jongeren met een lichamelijke beperking die 1 week in het jaar compleet vertroeteld willen worden.

Voor de vrijwilligers van SJOK zit SJOK in hun hart en stralen ze dit ook uit.
Als deelnemer van SJOK krijg je tijdens de vakantieweek één op één zorg of zelfs twee op één zorg, je kan je voorstellen dat hier veel vrijwilligers voor nodig zijn en dat hier een goed team voor nodig is.

Wat is SJOK?

SJOK staat voor Stichting Jongeren Op Kamp. Deze stichting is opgericht in 1995 en organiseert betaalbare en actieve vakantieweken voor jongeren met een lichamelijke beperking. Dat er behoefte was aan dergelijke vakantieweken bleek al snel. SJOK groeide hard. Momenteel organiseert SJOK 3 vakantieweken per jaar en moeten er, helaas, nog mensen op een wachtlijst staan om mee te kunnen met een SJOK vakantieweek.

Wat maakt een SJOK vakantieweek zo bijzonder?

Naast de goede zorg en de nodige aandacht is een SJOK vakantieweek een bruisende week voor onze deelnemers. De vrijwilligers van SJOK proberen het onmogelijke mogelijk te maken. Een avond stappen, lekker shoppen in een nabij gelegen stad, tot in de late uren bij het kampvuur zingen, een dropping in het donkere bos. Genieten van het begin tot het einde, dat is een SJOK vakantieweek.

Peter, een van de SJOK vakantiegangers is er al bij vanaf 1996!! Peter kijkt enorm uit naar die ene week in het jaar. Peter is een rolstoelgebonden man, die door zijn beperking niet altijd in staat is om bepaalde activiteiten in zijn leven te doen. Onze vrijwilligers maken dit wel voor hem mogelijk, en daar geniet hij van, ieder jaar opnieuw.

Natuurlijk zouden we nog veel meer jongeren met een beperking een prachtige SJOK week willen laten beleven, maar SJOK is afhankelijk van vrijwilligers. Mensen die belangeloos een week hard werken om onze deelnemers een mooie week te geven. Naast de vrijwilligers is SJOK ook afhankelijk van de financiële middelen. SJOK is afhankelijk van donateurs, giften en donaties. Op deze manier kunnen wij de vakantieweken betaalbaar houden en toch de nodige zorg en kwaliteit garanderen. We gaan er al jaren voor, en we zullen er voor blijven gaan! Bezoek eens onze website:

Website: https://sjokvakantie.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/SJOKvakantie/

Enkele uitspraken van SJOK vakantiegangers:

“SJOK is één grote familie!”

“In iedereen schuilt een winnaar!”

“Na Sjok ben ik nog een half jaar aan het nagenieten, daarna ga ik weer een half jaar voorgenieten”

“SJOK die is ok olé olé!”

“Ja wij zijn SJOK, SJOK, SJOKKERS, de vakantieweek, dat is toch één groot feest”

“Ik heb er zo van genoten, volgend jaar ga ik zeker weer mee!”

 

 

Goede doelen eerdere edities:

2017 – Franniez
2016 – Stichting Roos
2015 – LUMC Willem-Alexander Kinderziekenhuis
2014 – Doe een Wens
2013 – Guusje Nederhorst Foundation
2012 – Free A Girl / Stop Kindermisbruik
2011 – Het Glazen Huis Serious Request